Opdrachtgever
Grontmij
2014

Fotografie Den Haag Centraal

Grontmij is een toonaangevend Europees advies- en ingenieursbureau met uitgebreide expertise op het gebied van energie, snelwegen en wegen, light rail, duurzame gebouwen en water. Grontmij ondersteunt klanten bij de ontwikkeling van de leefomgeving.

De opdracht voor Qualid: Grontmij is op zoek naar fotografie van hun projecten in een nieuwe stijl, Grontmijbreed. Hierbij dient de mens/gebruiker centraal te staan in de omgeving. Niet het project is leading, maar de sfeer, de uitstraling, het gevoel dat mensen/gebruikers hebben op een bepaalde locatie. Zoals Grontmij het zelf omschrijft: At the intersection where solutions and people meet. De beelden moeten de waarden en de visie van Imtech uitdragen: de sociale impact van hun werk. 

Het project: Het centraal station van Den Haag voldeed niet langer aan de eisen. Daarnaast is het station vanwege de komst van de HSL en RandstadRail één van de zes ‘Nieuwe Sleutelprojecten’. Opdrachtgever ProRail wilde een internationaal station met allure, dat modern, ruim, overzichtelijk, sociaal veilig is en adequaat functioneert. De ingenieurs van Grontmij verzorgden de engineering van het constructieve en het installatietechnische ontwerp, het bouwkostenmanagement, de vergunningen, de bouwlogistiek en het projectmanagement. Tijdens de realisatie van de nieuwe terminal ondersteunt Grontmij het bouwmanagement van ProRail. Een prestigieus project met vele fases en een sterk multidisciplinair karakter! Echte eye-catcher van het project is het glazen dak waarvoor Grontmij het constructieve ontwerp verrichtte.