Opdrachtgever
Grontmij
2014

Fotografie gemaal IJmuiden

Grontmij is een toonaangevend Europees advies- en ingenieursbureau met uitgebreide expertise op het gebied van energie, snelwegen en wegen, light rail, duurzame gebouwen en water. Grontmij ondersteunt klanten bij de ontwikkeling van de leefomgeving.

De opdracht voor Qualid: Grontmij is op zoek naar fotografie van hun projecten in een nieuwe stijl, Grontmijbreed. Hierbij dient de mens/gebruiker centraal te staan in de omgeving. Niet het project is leading, maar de sfeer, de uitstraling, het gevoel dat mensen/gebruikers hebben op een bepaalde locatie. Zoals Grontmij het zelf omschrijft: At the intersection where solutions and people meet. De beelden moeten de waarden en de visie van Imtech uitdragen: de sociale impact van hun werk. 

Het project: Waterafvoer speelt een belangrijke rol bij het droog houden van de vele onder NAP gelegen delen van Nederland. Het grootste gemaal van Europa ligt bij de uitmonding van het Noordzeekanaal. Dit 25 jaar oude complex is toe aan renovatie en uitbreiding van de capaciteit. Voor de bouw van het nieuwe deel van het gemaal heeft Grontmij de gehele engineering verricht binnen een Design & Construct contract. Ook is gevraagd beelden te maken van het sluizengebied en de omgeving van het gemaal.