De Warande De Warande
De Davidiawoningen De Davidiawoningen
Opdrachtgever
Grootheest
2012

Projectontwikkeling ‘de Warande’ Wageningen

Grootheest is een bouwbedrijf met ca. 100 werknemers, met projecten in de regio: voornamelijk Ede, Wageningen, Bennekom, Veenendaal en Kesteren. In dienst van Grootheest te Ede heeft Wendy Janssen verschillende bijzondere woningbouwprojecten ontwikkeld.

De opdracht: Ontwikkeling van 23 villa’s van € 500.000,- tot € 850.000,- aan de Generaal Foulkesweg in Wageningen, van schetsontwerp tot en met oplevering. Inclusief bestemmingsplanwijziging, vergunningentraject, ontwerp- en technisch traject, infra, Woningborg, verkooptraject (website, brochure, verkoopmanifestaties) en begeleiding bouwtraject.

Bijzonderheden: de Warande ligt op een inbreidingslocatie waar voorheen het Jan Kopshuis stond, de bibiliotheek van Universiteit Wageningen. De wijk is gevarieerd en kent 4 woningtypen, ontworpen door MIX architectuur: de Ailanthus (tweekapper), Betula (vrijstaand), Castanea (vrijstaand met rieten kap) en de Davidia (seniorenwoning). Alle woningen kenmerken zich door een gebogen kap, bedekt met leien of riet. De woningen konden optioneel volledig onderkelderd worden.