Opdrachtgever
2014
2014

Fotografie Vinex Houten Zuid

Grontmij is een toonaangevend Europees advies- en ingenieursbureau met uitgebreide expertise op het gebied van energie, snelwegen en wegen, light rail, duurzame gebouwen en water. Grontmij ondersteunt klanten bij de ontwikkeling van de leefomgeving.

De opdracht voor Qualid: Grontmij is op zoek naar fotografie van hun projecten in een nieuwe stijl, Grontmijbreed. Hierbij dient de mens/gebruiker centraal te staan in de omgeving. Niet het project is leading, maar de sfeer, de uitstraling, het gevoel dat mensen/gebruikers hebben op een bepaalde locatie. Zoals Grontmij het zelf omschrijft: At the intersection where solutions and people meet. De beelden moeten de waarden en de visie van Imtech uitdragen: de sociale impact van hun werk. 

Het project: De nieuwbouwlocatie Houten-Vinex is een prachtig gelegen, afwisselend stadsdeel met huizen die voor elk wat wils bieden. In totaal zijn er circa 8.000 woningen gebouwd. Grontmij is actief betrokken bij deze groei van de gemeente Houten. Een interdisciplinair ontwerpteam van Grontmij heeft onder regie van de gemeente, door de jaren heen gezamenlijk gezorgd voor het resultaat van zowel de eerste als de tweede groeitaak. Grontmij vervulde een rol in de civieltechnische advisering voor de ontwikkeling van de woon- en werkgebieden en in de totstandkoming van de hoofdinfrastructuur. Aansluitend op het planontwikkelingtraject verzorgde Grontmij de engineering en directievoering over het bouw- en woonrijp maken en het aanleggen van de hoofdinfrastructuur. Bovendien heeft Grontmij de ontgronding (ca. 850.000 m3) en de aanleg van de recreatieplas uitgevoerd.